tirsdag den 23. oktober 2012

Pesto Pappardelle






PESTO (4-6 personer)
  • 2 basilikumsplanter
  • 1 pose pinjekerner
  • 3 spsk. revet parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 deciliter olivenolie
  • lidt salt og peber
Det er let og hurtigt at lave en lækker pesto. Køb to basilikumsplanter i det lokale supermarked og pluk bladene af. Vask dem og kom dem i en stor skål. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lidt brune (husk at de nemt kan brænde på). Kom resten af ingredienserne i skålen og blænd det hele sammen. Mange hælder mere olivenolie i, men det er efter min mening ikke nødvendigt. Stil den i køleskabet til den skal bruges.





















































HJEMMELAVET PASTA
  • 500 g durummel
  • 5-6 æg

Flere kokke anbefaler italiensk type 00 mel til pasta, men jeg foretrækker durummel. Primært fordi at den er lettere at ælte og arbejde med i en pastamaskine. Jeg benytter den også mere og mere til pizzabunde af samme grund.

Mængden afhænger af hvor meget pasta man gerne vil lave og forholdet af æg og mel afhænger af størrelsen af æggene. Start med at kom mel i en stor skål og lav en fordybning i midten til æggene. Ælt det sammen med hænderne eller hvad du ellers har af ælteudstyr. Hvis man bruger hænderne så fortsæt gerne på bordet, når det begynder at hænge sammen. Man finder hurtigt ud af om forholdet mellem æg og mel passer. Ellers må man kompensere løbende. Ælt gerne i et stykke tid før den skal mases flad.

Det er meget lettere at bruge en pastamaskine, men det er også muligt uden. Uanset hvad er det vigtigt at rulle dejen helt tynd som karton. Med en pastamaskine er det vigtigt at bruge en masse mel hver gang dejen rulles igennem, for den kommer meget let til at klæbe. Del gerne dejen op i mindre stykker. Flad dejen ud, kom mel på og rul den igennem maskinen på den bredeste indstilling. Fold den i enderne så de er lige og kør den igennem igen. Gør det evt. en  Kør den igennem alle indstillinger indtil den næst mindste indstilling og husk at brug masser af mel. Nu har du lavet lasagneplader. Denne tykkelse passer til bl.a. pappardelle og fettuccine. Den mindste indstilling er til tortellini og ravioli som lægges dobbelt.

Fold de lange lasagneplader oven på hinanden og skær dem i 3-4 dele – så har du pappardeller. Hvis du ikke gider det, så køb frisk pasta på køl i stedet for ;-)

Kog pastaen nogle minutter (mængde efter behov). Når den er al dente, hæld vandet fra og vend den i pestoen. Server på fad eller direkte på tallerkenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar