tirsdag den 23. oktober 2012

Ragu Fettuccine



























RAGU FETTUCCINI (5-6 personer)
  • 500g oksebov eller tykkam
  • 1 stort løg, eller 2 almindelige
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 spsk. tørret oregano
  • en kop rødvin
  • salt og peber
  • lidt sukker eller ribsgelé
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 2 bouillonterninger
  • ca. 750g fettuccini
Denne ragu er i princippet en avanceret bolognese, så metoderne er ret ens. Køb et stykke oksebov og skær det i strimler (ikke for store). Oksetykkam kan også bruges, men jeg bruger det mest til oksesteg.

Krydder kødet med salt og pebber og steg det i en sauterpande for fuld varmen. Hak løgene i tern og kom dem i panden, når kødet er brunt. Skær hvidløgene i tynde skiver og tilføj dem sammen med oreganoen. Brun det kort sammen med kødet og hæld dåsetomaten i. Tilføj vinen og puréen og rør det hele sammen (det kan sagtens laves uden vin).

Når saucen koger skruer man ned på svag varme så saucen simrer. Tilføj bouillonterningerne og evt. laurbærblade og lad retten simre i 2 timer, gerne længere så kødet er lækkert og mørt. Når tiden er gået, skal den smages til. Tilføj gerne lidt ribsgelé og hakket basilikum, hvis du har det. Tilføj lidt vand, hvis den er kogt lidt for meget ned og slut af med at jævne saucen med kartoffelmel, men vær' forsigtig. Man kan let bruge for meget og så bliver saucen til gelé. Bland kartoffelmelen med lidt vand og hæld den i saucen mens man rører rundt.

Server den med fettuccine, parmesan og cherrytomater og rucola som på billedet.


- Følg pastaguiden under "Grundmetoder", hvis pastaen skal være hjemmelavet. Pastamaskiner har en filterkværn der kan skære lasagneplader i fettuccinestrimler. Ellers køb frisk pasta i supermarkedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar